Foto: Printscreen/ Youtube/ Kamerni Teatar

Kamerni teatar 55 iz Sarajeva emitovaće večeras na svom “Fesjbuk” profilu snimak predstave "Mali mi je ovaj grob", koju je po tekstu Biljane Srbljanović režirao Dino Mustafić.

Predstava je nastala kao koprodukcija Hartefakt fonda (Beograd), Bitef teatra (Beograd), Kamernog teatra 55 i pozorišta “Ulysses” sa Briona.

Komad govori o vremenu nastanka organizacije “Mlada Bosna”, kao i o motivima i snovima tih mladih ljudi, koji su ih i podstakli da izvrše atentat na austrijskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda u Sarajevu.

U priči o Gavrilu Principu, Nedeljku Čubriloviću, Apisu, Danilu, Ljubici, “Crnoj ruci” igraju Milan Marić, Svetozar Cvetković, Ermin Bravo, Amila Terzimehić, Marko Janketić.

Biljana Srbljanović, Foto: N1

Kamerni teatar 55 je na svom “Fejsbuk” profilu uputio poruku Biljani Srbljanović koja se leči od koronavirusa.

“Ovim putem autorki teksta, Biljani Srbljanović, želimo da što pre ozdravi, kako bismo opet, zajedno, ‘slomili nogu’ na daskama koje život znače”, stoji u poruci.

I Srbljanović se ovim povodom iz kućne izolacije oglasila na “Fejsbuku”:

Večeras puštaju jednu od mojih voljenijih predstava, u produkciji mog Heartefact Fund, i dragih prijatelja iz Kamerni Teatar, Kazalište Ulysses, Mali Brijun i Bitef Teatar u reziji @Dina Mustafica, sa mojim najdražim i najbližim saradnicima i prijateljima, posebno kum Istvan Virag, onda i Milan Maric Marko Janketic Ermin Bravo Amila Terzimehic Draško Adžić, @Aleksandar Latkovic Milica Milic Željka Udovičić Pleština Dobrivoje Milijanovic Darinka Mihajlovic i naravno, Andrej Nosov

Kad ovako pobrojim, ispadne da su mi svi bliski i voljeni ljudi, da smo iz prijateljstva napravili predstavu, iz predstave nastavili prijateljstvo. Probaću da gledam, a da ne cmizdrim”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram