Foto: Antonio Ahel/ATAImages, YouTube Printscreen

Na spisku ulica u planinskom turističkom centru Divčibare, koji je usvojila Komisija za odredjivanje naziva ulica grada Valjeva, a objavljen u službenom glasniku Valjeva br. 5/19, pored Ulice cara Dušana, Vojvode Mišića, Generala Đukića, Desanke Maksimović, Ljube Popovića, Žike Pavlovića, Stevana Filipovića i drugih važnih ličnosti iz istorije i kulturnog života Srbije i valjevskog kraja nalazi i Ulica Zorke Manojlović.

Zorka Manojlović je majka našeg poznatog glumca Mikija Manojlovića, a ova ulica prolazi neposredno pored placa Manojlovića na Divčibarama. U obrazloženju Komisije piše da je Zorka Manojlović bila glumica pozorišta „Boško Buha“ u Beogradu, da je igrala u nekoliko filmova i da je bila zaljubljenik u Divčibare.

Predrag Miki Manojlović Foto:N1

Većina stalnih ili povremenih meštana Divčibara rekli su za „N1“ da prvi put čuju za Zorku Manojlović i da ne znaju ko je ona. Neki od sagovornika, koji su želeli da ostanu anonimni, rekli su da ima mnogo zaslužnih ličnosti za razvoj Divčibara, a da nemaju svoju ulicu.

Opširnije čitajte na sajtu N1.

Bonus video: Miki Manojlović: Ako bih ušao u politku, verovatno bih bio predsednik države

Komentari

Svi komentari (10)