Foto: Printscreen; Miodrag Majić

Sudija Miodrag Majić rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" na TV Nova S da ga raduje informacija da se pred promociju njegovog romana "Ostrvo pelikana" štampa i drugo izdanje.

„Sjajno je. Uvek se zahvaljujem čitaocima što su mi poverovali. Danas je najteže pokloniti vreme. Nemamo vremena, ljudi ekonomišu time. Roman zahteva vreme koje poklonite. I ja se osećam nasamarenim ako poklonim vreme nečemu što ne valja. Divno je kad čujete da su poklonili vreme i da kažu da im ne smeta što nisu spavali“, rekao je Majić.

On je naveo da je u romanu reč o dve paralelne priče – jedna između ostarelog sudije u penziji i novinarke koja je mu je svojevremeno uništila karijeru, pišući tabloidno o jednom slučaju.

„Ponovo igrom slučaja otvaraju korice tog slučaja, dosta nakon toga, i pronalaze neke znakove za koje ni jedno ni drugo nisu znali. Paralelno se vodi priča o dvoje mladih Roma, sa margine društva, čija je potpuno naivna i čista ljubavna veza zabasala u jedno problematično područje naše kulture, našeg pravosuđa, naših zakona…“, rekao je Majić.

On je naveo da je jedno od pitanja koje roman pokreće i da li ste sposobni da pronađete zločinca u sebi, jer ga „svako od nas ima, samo je pitanje da li ga je osvestio i da li ga pušta da izađe na površinu“.

„Najopasniji su oni zločini koji nastaju iz najbolje namere, koji su legitimisani, za kojh često stoji državni aparat, sila, zakonodavstvo, gde ste uvereni da postupate u ime višeg cilja“, izjavio je Majić.

On je naveo da mu je prijatno u svetu književnosti.

„Da nije, ja to ne bih radio. Ali sam potpuno svestan činjenice da dolazim sa strane. Puno puta sam kroz svoju karijeru, koja je imala različite pojavne oblike, bivao u situaciji da me gledaju kao uljeza. Navikao sam se pomalo na to.  Onda morate da uložite veću energiju od drugih, kao i u svojoj osnovnoj profesiji“, rekao je Majić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar