Ruski bendovi Ploho i Zagovor oduševili su večeras prisutne u punom klubu Elektropionir, u Cetinjskoj ulici. Među publikom je bilo dosta ruskih građana koji privremeno žive u Beogradu zbog rata između Rusije i Ukrajine.

Tročlani post-pank bend Ploho iz Sibira ima veliku popularnost u Rusiji među alternativnom publikom, ali i u inostranstvu. Njihov prvi koncert u Beogradu je trajao nešto manje od sat i po, i publika koju je činilo dosta Rusa je bila prilično zadovoljna energičnim nastupom.

Ploh Koncert
Foto: Nova.rs/video

Pre dve nedelje bend je izdao novi album «Когда душа спит» (Kada duša spava) koji govori o osećanjima duše u opasnim situacijama i o njenim snovima. Po konceptu i muzici, ovo se ispostavio kao njihov najintenzivniji i najkompikovaniji album, smatra kritika.

Ploho će sledeće nedelje svirati u Meksiku, a zatim će nastupiti i u Berlinu. Zbog situacije u Rusiji, pevač benda već neko vreme živi u Beogradu, dok su ostali članovi došli ovde povodom koncerta.

Foto: Nova.rs/video

Predrupa grupi Ploho je bio mračni synth wave bend Zagovor, takođe iz Rusije.

Među Rusima sa kojima smo razgovarali pre koncerta bilo je dosta mladih ljudi koji su došli u Beograd da žive i rade dok traje rat između Rusije i Ukrajine. Jedan od njih je i pisac Igor, koji je i član benda Zagovor, kojem jako prija život u našem glavnom gradu.

Promoter koncerta je „Connected“, agencija koju su nedavno osnovali Rusi u Beogradu. Oni su najavili nastupe mnogih drugih traženih izvođača iz Rusije, ali i iz drugih zemalja.

Na sutrašnjem rasprodatom koncertu grupe Ploho na istom mestu i u isto vreme, kao pregrupa će nastupiti beogradski post-pank bend Izleti.

Bonus video: Cane o 40 godina karijere Partibrejkersa