Foto Južne vesti/S.V.

Dečiji pisac Ljubivoje Ršumović otvorio je juče 14. Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Nišu. Tokom dvodnevnog trajanja mališani imaju priliku da učestvuju na različitim radionicama, razgovaraju i druže se sa istaknutim dečijim piscima i predstave im svoje talente.

Uz nezvaniču dečiju himnu „Deca su ukras sveta“ koju je otpevao zajedno sa osnovcima iz škole „Sveti Sava“ Ljubivoje Ršumović otvorio je tradicionalni Festival. Zajedno sa njima recitovao je svoje najpoznatije pesme i razgovarao o važnosti očuvanja srpskog jezika. Zatim je učenicima škole prepustio scenu gde su oni izveli predstavu koju su pripremali sa svojim nastavnicima i recitovali dela najpoznatijih dečijih pisaca.

Foto Južne vesti/S.V.

Pored dramskog programa koji su osnovci pripremili, prikazan je i animirani film o manastiru Žiča koji je snimljen po knjizi Miloja Radovića “Mala knjiga o velikoj Žiči”.

Tokom dvodnevnog programa mališani će, pored Ršuma, imati priliku da se druže i razgovaraju i sa drugim dečijim piscima među kojima su Violeta Jović, Gordana Timotijević, Vlasta Cenić, Branko Stevanović, Dejan Aleksić, Bojan Ljubenović, Aleksandar Janjušević, Miloje Radović, Branko Stevanović, Elizabeta Georgiev, Slobodan Stanišić, Stevan Milošević, Vera Cvetanović, Slavka Petković Grujičić, Radmila Bulatović, Gordana Maletić i Rusomir Arsić.

Bonus video: Ljubivoje Ršumović: Sve što napišem i dalje prvo pročita Duško Radović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar