Printscreen: Mojoff.net

Ove nedelje repertoar domaćeg onlajn bioskopa Moj OFF bogatiji je za naslove "Vita i Virdžinija", "Džulijet", "Na telu i duši", "120 otkucaja u minuti" i "Druga strana nade".

Ko je čuvenoj engleskoj književnici Virdžiniji Vulf poslužio kao inspiracija da napiše jednu od svojih najinteresantnijih knjiga “Orlando” (1928) i kako je izgledao buran period njenog života o kom svedoče ostavljena pisma, otkriva biografska drama „Vita i Virdžinija“ (Vita & Virginia, 2018) Čanje Baton sa Elizabet Debicki u ulozi Virdžinije i Džemom Arterton u tumačenju Vite Sakvil-Vest, Virdžinijine ljubavnice i muze. Izabela Roselini igra Vitinu majku.

Radnja filma smeštena je u Londonu početkom dvadesetih godina prošlog veka, u trenucima dok engleska spisateljica još uvek nije postala poznata široj čitalačkoj publici.

Film „Vita i Virdžinija” premijerno će biti prikazan danas, 2. maja na mojoff.net platformi.

Od danas je na repertoaru i komedija „Džulijet“ (Juliet, Naked) iz 2018. sa Itanom Hokom, ostvarenje snimljeno na osnovu istoimenog romana Nika Hornbija.
Kris O’Daud igra Dankana, opsednutog nekadašnjom rok zvezdom Takerom Krouom (Hok). Njegova opsednutost je tolika da je Taker važniji od svih, pa i od njegove dugogodišnje devojke Eni (Rouz Birn).

Film koji je na Kanskom filmskom festivalu 2017. osvojio Gran pri, kao i FIPRESCI nagradu, „120 otkucaja u minuti“ (120 battements par minute), reditelja Robena Kampija, takođe će se naći na repertoaru od danas.
Zasnovan na ličnim iskustvima scenariste i režisera sa grupom aktivista ACT UP (AIDS Coalition To Unleash Power) u Parizu devedesetih godina ovaj strastven i prkosan francuski film o ljubavi, životu i prijateljstvu posvećen je HIV pozitivnim ljudima i njihovim prijateljima koji su vodili mirne proteste protiv farmaceutske industrije i političara.

Besplatni filmovi u ovoj nedelji, koji se emituju ponedeljkom i četvrtkom, su mađarski „Na telu i duši“ i finski „Druga strana nade“.

Mađarski dobitnik Zlatnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu 2017, „Na telu i duši“ (Teströl és lélekröl) Ildiko Enjedi, neobična je ljubavna priča između dvoje radnika u klanici, Endrea i Marije.

Kada shvate da dele isti san – kako se sreću u šumi, kao jeleni, i zaljubljuju se – odlučuju da ga ostvare i na javi. Ali, u stvarnom životu nije sve tako jednostavno.

Komedija „Druga strana nade“ (Toivon tuolla puolen) proslavljenog finskog reditelja Akija Kaurismakija priča je o izbeglici iz Sirije koja stiže u Helsinki s namerom da dobije politički azil.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar