Odloženo "Leto na Trgu galerija", Foto:Promo/Spomen zbirka Pavla Beljanskog

Manifestacija "Leto na Trgu galerija" odložena je do septembra zbog pogoršanja zdravstvene situacije i novih mera Gradskog štaba za vanredne situacije, saopštila je Spomen-zbirka Pavla Beljanskog.

„Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića odlučile su da manifestaciju ‘Leto na Trgu galerija’ odlože do septembra. Ukoliko se steknu uslovi, program manifestacije bi bio nastavljen tokom septembra, a publika bi o novim terminima održavanja bila blagovremeno obaveštena“, navedeno je u saopštenju Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

Kako bi se osigurala zdravstvena bezbednost organizatora i publike, odloženi su projekcija filma „Ruben Brant, kolekcionar“, planirana za sutra, 23. jula, predavanje Marije Stoborod Šibanove „Ruska čajanka: tradicija i umetnost“ (30. jul), „Veče iznenađenja uz prijatelje Galerije Matice srpske“ (6. avgust), predavanje dr Nade Savković „Veliko putovanje trojice srpskih pisaca“ (13. avgust), projekcija filma „Linija života“ (20. avgust) i „Muzički vremeplov: Bogdan Ranković i Serboplov“ (27. avgust).

„Leto na Trgu galerija“ počelo je 2. jula koncertom akustičkog ansambla „Klo klo“ iz Novog Sada i trebalo je da traje do 27. avgusta.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar