Aleja zaslužnih Starograđana Leposava Bela St. Pavlović Foto: Ustanova kulture Parobrod

Prva ličnost Aleje zaslužnih Starograđana je Leposava Bela St. Pavlović, jedna od najznačajnijih srpskih slikarki međuratnog i posleratnog perioda i doživotna počasna predsednica društva „Lada“, saopštili su iz Ustanove kulture „Parobrod“ koji su u saradnji sa Opštinom Stari grad u Beogradu ustanovili ovaj projekat.

Reč je o omažu značajnim istorijskim ličnostima koje su živele na Opštini Stari grad a koja će se proglašavati svake godine na dan slave Opštine – Cveti. Projekat podrazumeva izradu umetničko-vizuelnog rešenja, koje bi trebalo da stoji kao obeležje ispred UК „Parobrod“ a radi se u saradnji sa Opštinom Stari grad i sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu.

Foto: Ustanova kulture Parobrod

Fakultet je organizovao mentorski rad sa studentima postdiplomcima koji su osmislili dizajn mozaika, sa idejom brenda Aleje, koji će biti prepoznatljiv i ujedno prilagodljiv za svaku sledeću ličnost. Stručni žiri u sastavu: dr Marija Pavlović, direktor UК Parobrod, dr Goran Čpajak, dekan FPU i dr Milica Božić Marojević, profesorka Filozofskog fakulteta, jednoglasno su doneli odluku o izboru prve ličnosti.

Svečano otkrivanje mozaika čija je autorka Jovana Bojić, masterantkinja Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. je upriličeno na manifestaciji „Jevremova ulica susreta“, uz prisustvo Radoslava Marjanovića, predsednika Opštine Stari grad, Gorana Čpajka, dekana FPU i Marije Pavlović, direktorke UК Parobrod.

Bonus video: Snaga uma – Igor Radosavljević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar