Foto: NOVA S

Karantinske dane Rade Šerbedžija provodi u Fažani kraj Pule, sa suprugom Lenkom Udovički, decom i unučićima.

Gostujući u emisiji „Među nama” na TV Nova S, Rade je poručio da je optimista i da želi da veruje u bolje i u ljude. Iako, dodaje potom, danas u svetu vlada stravična situacija.

– Već smo dugo godina svjedoci tih nehumanih, kapitalističkih velikih koncerna koji se bave iskorišćavanjem zemlje, sve u svoju dobrobit, a na štetu čovjeka i štetu ove naše prirode. To traje u nedogled. Nema ni u svijetu više tih vođa koji vode narode, velike i male, kao što su nekada bili, gdje su se mogli dogovarati. Čak i u Hladnom ratu su se dogovarali i činili neke dobre stvari za ovaj naš svijet, a sada je sve to katastrofa – ocenio je Šerbedžija.

Ovo doba društvenog distanciranja on provodi sa suprugom Lenkom, ćerkom Lucijom i njenom decom i najmlađom ćerkom Milicom, dok je sin Danilo u Zagrebu a ćerka Vanja u Brizbejnu.

Dok on teši svoje fanove na Fejsbuku čitajući im poeziju, njega, otkriva, teši supruga Lenka. I ona se prirdružila ovom video intervjuu i dala svoj sud o značaju komunikacije u vremenima kada smo, više no ikad, upućeni jedni na druge.

– Ja verujem u deljenje i razgovor. Treba sve deliti i otvarati. Mislim da se toliko toga izdešavalo u ovih mesec dana i ovih godina, ti neki krugovi ludila, da je sada svako imao vremena da sa sobom malo razmisli, da se preispita, da pogleda šta se oko njega dešava. Jako je bitno da se komunikacija među ljudima nastavi, da ljudi dele, stvarno, zajednički, solidarno, da se okrene stranica ka nekom boljem životu i svetu – poručila je Lenka.

Na to se Rade nadovezao:
– Ja mislim da ima toliko među nama stvari koje ni ne znamo da postoje i otkrivamo ih i lijepo je dok ih otkrivamo…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare