Shri Sriram Foto:promo

Beogradski producentsko - kompozitorski duo “Dvojac bez kormilara” ugostiće Shri Srirama, jednog od vodećih britanskih basista, kompozitora, aranžera i producenata, u petak, 8. jula, u 21 čas, na koncertu u gradskoj oazi Botaničke bašte, saopštili su organizatori.

Shri Sriram je jedinstvena figura u muzičkom svetu. Nastupa na električnom basu koji je sam osmislio i napravio, prirodno donosi vajb i gruv “zemlje začina” odakle je potekao i virtuoznim stilom sviranja oduševljava kako publiku tako i same muzičare. Кao gošća večeri pojaviće se i publici dobro znana Zoja Borovčanin i magijom glasa upotpuniti veče.

Foto: Promo Belef

Ovo nije prvi susret Shri Sriram i “Dvojca bez kormilara” u čijem su sastavu Dušan Petrović (saksofoni, flauta, bas, kontrabas) i Boris Mladenović (gitara, sempleri, kompjuteri) uz pojačanje Feđe Franklina na bubnju i perkusijama. Poznato je da kada su zajedno, vode nas na neočekivano i zanimljivo muzičko putovanje. Neverovatan spoj harmonija, semplova, egzotičnih i modernih bitova biće utkani u postojeći repertoar našeg benda koji na Border line sessions nastupima, gostujućim muzičarima ne samo da pruža veliku slobodu kreiranja i improvizacije, već ih inspiriše na uvek novi, inovativniji zvuk.

Кo je na prošlogodišnjem BELEF-u na Кalemegdanu slučajno propustio fantastični nastup “Dvojca bez kormilara” sa džez trubačem Erik Truffazom, ove godine ima šansu da nadoknadi propust drugačijim, još zanimljivijim iskustvom koje će nas lansirati u orbitu vrhunskog muziciranja i to u novom zelenom ambijentu, baš kako beogradska publika voli, istakli su organizatori.

Bonus video: 29. BELEF – Plasido Domingo u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar