Mizar Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kultni sastav Mizar najavio je da se posle sedam godina pauze vraća u Beograd koncertom 16. decembra u dvorani "Amerikana" Doma omladine.

„U dosadašnjoj karijeri, Mizar je imao pet ukazanja, odnosno pet albuma, a najnovije šesto, koje će i promovisati na beogradskom koncertu, najavljeno je 2020. godine pesmom “’Galeb“, najavio je bend.

Mizar od 1981. godine predvodi kroz česte izmene u postavi gitarista i autor Gorazd Čapovski, a skopski bend je ove godine objavio singlove ““Izgoren od ova sonce““ i ““Večna praznina““, sa pevačem Zoranom Tortevskim.

„Puno nas lepih uspomena veže za Beograd i publika nas je uvek rado dočekivala. Tako smo i letos doživeli i razmenili snažne emocije s publikom u Ljubljani, Rijeci i Zagrebu, gradovima koje smo takođe posetili nakon prilično godina“, izjavio je Čapovski.

Kako je navedeno, singl „Galeb“ je bio početak saradnje Mizara i pesnika Tihomira Jančovskog koji potpisuje stihove novih materijala poput ““Doagja den““, ““Luzna““ i ““Glasnici na padot““, dok je ““1903““ otpevana po tekstu književnika Petre M. Andreevskog.

Bonus video: Remi – Beograđani i Novosađani imaju koncertnu kulturu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar