Emir Kusturica Foto: Filip Krainčanić/Nova. rs

Reditelj Emir Kusturica podržao je gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića, koji je početkom prošlog meseca, tokom intoniranja himne Crne Gore, ispružio srednji prst.

– Ako je moguće povesti sudski proces protiv čoveka koji ima običaj da drži desnu šaku na satu za vrijeme intoniranja himne Crne Gore i pritom se srednji prst bolje vidi od domalog i kažiprsta, onda bi na sudu mogli da završe svi odbrambeni fudbaleri sveta koji u živom zidu, dok se priprema izvođenje slobodnog udarca, štite donje ekstremitete od udarca lopte – kazao je Kusturica.

Dodao je reditelj da bi možda pripadnici srpske nacionalnosti mogli da zatraže od Boga da im srednji prst dizajnira nekako teleskopski pa da mogu da ga uvlače svaki put kad se intonira pomenuta himna.

– Pošto Bog ima pametnija posla, a Dukljani u njega i ne veruju, ne preostaje im ništa drugo nego da usvoje zakon po kome prikriveni i nevidljivi ljudski organi moraju da budu u položaju mirno dok se intonira crnogorska himna. Možda je ipak najbolje da instaliraju fudbalski WOR ili atletski foto finiš pa da budući sudski procesi dobiju pravu proveru kako ko i šta stoji dok se ori kapitalno delo Sekule Drljevića… Još ne sviće rujna zora – ispričao je Emir Kusturica.

Marko Kovačević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Kovačević je izjavio da nije vređao himnu, već nameštao sat i kaiš sata i da nikakve druge namere nije bilo.

Bonus video: Šta je izabrala Crna Gora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar