Foto: Promo

U susret srećnijoj 2024. godini, Etnografski muzej je pokrenuo društveno odgovornu kampanju „Kulturni pasoš - rođeni sa kulturom“ koja novorođenim bebama i njihovim mamama, tatama, bakama i dekama omogućava neograničen broj besplatnih poseta izložbama i svim programima ove ustanove svakog dana do detetovog prvog rođendana.

Ovaj pasoš koji se dodeljuje novorođenim bebama, omogućava i njihovim mamama, tatama, bakama i dekama neograničen broj besplatnih poseta izložbama i svim programima ove ustanove svakog dana do detetovog prvog rođendana.

Foto: Promo

Kulturni pasoš predstavlja najlepšu dobrodošlicu na svet bebama i simboličku vezu između kulture i porodice a Etnografski muzej želi, kako se navodi, da pruži podršku svakom detetu da od prvih koraka prepozna da je deo muzeja i da je muzej mesto porodičnih tradicija gde se stare vrednosti neguju i nove stvaraju.

Uz saradnju kolektiva Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara, koja je i strateški partner u ovoj kampanji, direktor Etnografskog muzeja Marko Krstić je sa svojim saradnicima uručio do sada 200 Kulturnih pasoša i poklona mamama naših najmlađih sugrađana.

Ova kampanja će se nastaviti tokom cele sledeće godine, a već od danas prvih 100 roditelja koji su dobili prinove mogu doći u Etnografski muzej i preuzeti svoj Kulturni pasoš na biletarnici muzeja.

Etnografski muzej Foto: Sanga Park / Shutterstock.com

„Kulturni pasoš – rođeni sa kulturom“ razvijen je u skladu sa najsavremenijim praksama u oblasti kulture uz podršku Fondacije Fitzcarraldo ETS i Asocijacije Abbonamento Musei koja izdaje „Passaporto Culturale“ u saradnji sa 42 muzeja u gradu Torino i Pokrajini Pijemont.

Dođi u Etnografski muzej kad porasteš, poručuju iz ove ustanove kulture.

Bonus video: Mladi protiv nasilja organizovali izložbu primera kršenja zakona TV Pink i Hepi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar