Foto:Promo/Dejan Radić

Organizacija "Kulturni element" danas će u 18 časova objaviti dva lajv strim snimka predstave "Slučajevi" reditelja Tadije Miletića.

Kako je najavljeno na njihovim društvenim mrežama, publika će od kuće putem interneta imati prilike da vidi plesni i dramski deo predstave koja je isprva premijerno prikazana u „Madlenianumu“ 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Predstava je tada bila podeljenja na dve strane – levu i desnu, odnosno na plesni i dramski deo.

„Slučajevi“ kombinuju niz pozorišnih motiva: Glumačku igru duodrame u kojoj se nalazi okosnica radnje, koreodramski ples koji prenosi dopunu, razjašnjenje i unapređenje dramskog teksta, a istovremeno i unosi sopstvenu zasebnu tematiku koja je ravnopravna dramskom delu. Tu i muzičko-operski aspekt koji dopunjava i unapređuje celokupnu sliku.

U svemu tome postoje i elementi pozorišta senki kao i dodatnih modernih audio-vizuelnih scenskih rešenja, koja finalno sve aspekte objedinjuje u jednu veliku sliku, jednu scenu i jednu priču. Celokupno idejno rešenje predstave proizilazi iz života i dela Danila Harma, čiji su „Slučajevi“ bili posebna i trajna inspiracija za nastanak ovakvog modernog koncepta predstave.

„Radili smo predstavu pre dve godine, režirao ju je Tadija Miletić, publika može da bira koju će stranu predstave gledati, ali nevezano od toga ona nosi jaku poruku. Govori o vrednostima koje mi kao ljudi treba da gajimo u ovom svetu“, govori za Nova.rs Ammar Mešić, jedan od glumaca iz predstave.

Pored njega, u predstavi igraju i Stojan Đorđević, Marija Kosić, Nebojša Rako i Novak Radulović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar