Katarina Vasić Foto: Mozzart/Promo

Muzičku školu Kristina Vasić upisala je sa pet godina, a sa samo deset godina nastupala sa Plasidom Domingom.

Uspešna i nagrađivana saksofonistkinja Kristina Vasić iz Paraćina jedna je od stipendista kompanije Mozzart.

Sa samo tri godine molila je mamu da joj u muzičkoj školi pokaže saksofon i da ga ponese kući, sa četiri je imala prvi nastup na novogodišnjem koncertu, a sa pet i po upisala je prvi razred saksofona u koji inače deca polaze sa jedanaest! U svoj dnevnik uspeha zabeležila je i nastup sa čuvenim Plasidom Domingom kojem je bila pratnja na koncertu u Beogradu prošle godine. Osim što svojom muzikom i notama pleni na muzičkoj sceni, Kristina je i u samom vrhu liste Mozzartovih talenata koje ova kompanije podržava na putu ka ostvarenju svojih snova.

Katarina Vasić Foto: Mozzart/Promo

„Saksofon sam izabrala zato što je lep instrument, prvi put kada sam ga ugledala on je zasijao u mojim očima iako je taj saksofon bio star i rđav. Oduševio me je zvuk, vremenom sam zavolela da sviram džez muziku, ali i klasičnu muziku jer iz nje može puno da se nauči. Trenutno, najviše volim da izvodim komad koji se zove `Suite Hellenique` (Helenska svita) zato što je to klasična kompozicija koja u sebi sadrži i džez, ujedno je i veoma muzikalna“, sa osmehom na licu objašnjava Kristina koja do sada broji pregršt prvih i laureat nagrada sa maksimalnih osvojenih 100 poena sa republičkih i međunarodnih takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Prošlu godinu svakako je obeležio koncert sa maestrom Domingom na prepunom Tašmajdanu, ali je Kristina te godine nastupala i na Nisville main stage kao najmlađi izvođač ikada, na Gala koncertu u Vigado koncertnoj dvorani u Budimpešti uz pratnju kamernog sastava Virtuozok produkcije, koncertu za visoke zvaničnike evropskog parlamenta u Strazburu, gala koncertu u sportskoj hali u gradu Gyor u Mađarskoj. Uspešna godina završena je novogodišnjim koncertom u Dubaiju na glavnoj pozornici World Expa uz poznatu pevačicu Elinu Nacheyevu i svetski poznatog klaviristu i dizajnera luksuznih serija klavira Gergely Boganya, dirigent Tibor Boganyi. Od nedavno na Kristininom putu ka uspehu podrška stiže i od kompanije Mozzart.   

„Podrška kompanije Mozzart puno znači jer činjenica da je Kikin talenat primećen i da su njeni uspesi prepoznati predstavlja satisfakciju i nagradu za uložen trud i rad. Svaka podrška i pomoć veoma je značajna za roditelje koji se trude da talentovanom detetu obezbede uslove i obrazovanje koje njen talenat zaslužuje. Velika zahvalnost svakako ide Mozzart kompaniji koja podržava i pomaže naše talente“, istakao je Boban Vasić, Kristinin tata. 

U svoj kalendar uspeha za ovu godinu Kika je ubeležila nastup na završnom događaju Univerzum u organizaciji kompanije Mozzart u Belom dvoru. Imala je čast i da bude izabrana da svira u orkestru koji je pratio čuvenu opersku pevačicu koja je ujedno i direktor Poljske opere Alisju Wegerzovsku. Alisja je pevala poznatu numeru „Yo soy Maria“ a Kristina je kao jedini maloletni član u orkestru svirala rame uz rame sa profesionalnim i poznatim muzičarima među kojima su bili i Peter Valentovič i Petar Šulić.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar