Fotografija iz predstave "Devojčica sa šibicama" Foto: Vladimir Veličković

Na upravo završenom 30. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, glumica Kristina Savkov iz Pozorišta mladih iz Novog Sada osvojila je nagradu za najbolju glumačku izvedbu, saopštili su iz ovo teatra.

Nagradu je dobila za ulogu u predstavi „Devojčica sa šibicama“ u režiji Sonja Petrović. Ova predstava već je osvajala nagrade na domaćim festivalima, a Savkov je nagrađena i na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, zajedno sa Verom Hrćan Ostojić.

Kristina Savkov Foto: Promo Pozorište mladih

“Devojčica sa šibicama“ je predstava o deci kojoj je ulica dom. To je i priča o detinjstvu, smrti, empatiji, strahu i trafikingu, ali i jedna od onih bude ljubav i zatraže nadu. Ovaj izuzetni komad nastao je po motivima Andersenove bajke i namenjena je deci i njihovim roditeljima. Uči nas da gledamo u ljude i da svoj srećan put stvaramo upravo mi.

Pozorište mladih je, inače, na ovogodišnjem jubilarnom kotorskom festivalu izvelo dve predstave. Pored „Devojčice sa šibicama“, na veliku radost najmlađe publike, ansambl je odigrao i „Guliverova putovanja“ u režiji Kokana Mladenovića koja je na ulicama Kotora izazvala osmehe i radosti dece.

Bonus video: Pet decenija Pozorišta lutaka Pinokio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar