Kralj Lavova
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Diznijev studio angažovao je oskarovca Berija Dženkinsa da režira nastavak blokbastera "Kralj lavova", prenose portali posvećeni filmu. Džef Nejtanson, autor scenarija za prvi nastavak, već je napisao prvu ruku scenarija, a biće snimljen istom fotorealističnom tehnikom kao i "Kralj lavova" i "Knjiga o džungli" 2016.

Beri Dženkins osvojio je Oskara za najbolji film za „Mesečinu“ (2016) i bio je nominovan za „Kada bi ulica Bil progovorila“ (2018). Datum do kada bi nastavak „Kralja lavova“ trebalo da bude završen nije još preciziran, ali je razumljivo da je to ostvarenje prioritet za Diznija nakon što je prvi nastavak zaradio 1,6 milijardi dolara od prikazivanja širom sveta, piše „Dedlajn“, gde je ekskluzivno objavljena informacija.

Beri Dženkins
Beri Dženkins Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

 

Tema filma još se krije, ali je novinarima ovog magazina rečeno da će nastravak dalje razvijati mitologiju likova, uključujući i priču o Mufasinom poreklu, a biće smeštena u afričku ravnicu i sačuvaće tradicionalnu muziku kao okosnicu, koja je igrala ključnu ulogu i u animiranom ostvarenju (1994), prvom nastavku i uspešnom izvođenju na Brodveju.

Ovo je drugi Dženkinsov projekat za Dizni, pošto namerava da režira i biografski film o čuvenom koreografu Alvinu Ajliju. Reditelj je prethodno za Amazon završio nekoliko epizoda serije „Podzemna železnica“, zasnovane na knjizi Kolsona Vajtheda, a napisao je i scenario za dramu o prvoj američkoj bokserki na Olimpijadi Klarisi „Ti Reks“ Šilds, kao i adaptaciju za dokumentarac „Virunga“ za Netfliks o borbi da se sačuvaju gorile u Kongu. Dženkins je vest da će režirati nastavak „Kralja lavova“ potvrdio na svom nalogu na Tviteru.

– Pomažući sestri da odgaja dvojicu dečaka tokom devedesetih i ja sam odrastao uz ove likove. Prilika da radim za Dizni na širenju ove veličanstvene priče o prijateljstvu, ljubavi i zaveštanju dok nastavljam svoj rad kroz beleženje života i duše naroda u afričkoj dijaspori je ostvarenje mojih snova – rekao je Dženkins.

Scenarista Džef Nejtanson pored „Kralja lavova“ autor je i scenarija za druge blokbastere poput „Pirata s Kariba“, „Uhvati me ako možeš“ i filmova sa Džekijem Čenom. Čiji glasovi će se čuti u nastavku „Kralja lavova“ još se ne zna, a u prvom delu likovima su glasove pozajmili Donald Glover, Alfre Vudvord, Bijonse, Džejms Erl Džons, Set Rogen… Muziku za prvi deo komponovao je Hans Cimer, zajedno sa Farelom Vilijamsom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar