Serije CROWN, 1899, WEDNESDAY ADDAMS, WILLOW
Foto: Supplied by LMK / Landmark / BACKGRID / Backgrid UK / NETFLIX / Planet / Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Novembar na striming servisima je pun novih naslova od kojih se mnogo očekuje. Svakako, najviše pažnje usmereno je na petu sezonu "Krune" koja je izazvala kontroverze i pre same premijere, a na Netflix konačno stiže i "Wednesday Addams" sa Kentrin Zitom Džons u ulozi Mortiše.

Predstavljamo vam nekoliko novih serija koje stižu na striming servise tokom ovog meseca:

„Kruna“ – 9. novembar

I pre nego što je izašla, peta sezona serije „Kruna“ izazvala je brojne kontroverze. Naime, ova sezona serije bavi se životom kraljevske porodice tokom devedesetih godina, najbolnijim godinama koja uključuju i razvod Dajane i Čarlsa kao i tragičnu pogibiju princeze. Deo javnosti je prilično uznemiren kako će biti sve prikazano u seriji, a oskarovka Džudi Denč je uputila javno pismo u kojem kreatore serije osuđuje za senzacionalizam. Netfliks je ipak regaovao i odlučio da uz seriju stavi napomenu da je reč o fikciji, a ne stvarnim događajima.

„The English“ – 11. novembar

Ovu akcionu-vestern dramu sa Emili Blant preporučuje i dedamilorad.com kao obavezno štivo ovog meseca. Kako ističe, samo na osnovu trejlera, serija obećava mnogo više nego šta osrednji naziv serije i žanrovska odrednica govore. Dolazak engleske aristokratije na američko tlo 1890. godine koje je živahnije od divljeg zapada nateraće nobl damu da pokaže mnogo više od ispoliranog porcelanskog posuđa – svoje naoštrene zube i još naoštrenije pesnice u borbi za preživljavanje.

„Lažljivi život odraslih“ – 16. novembar

Samo nekoliko meseci od trenutka kada se na policama knjižara našla nova knjiga misteriozne spisateljice Elene Ferante „Lažljivi život odraslih“, Netfliks je najavio snimanje serije po njoj.

Priča je smeštena u Napulj ranih devedesetih godina dvadesetog veka, kada glavna junakinja Đovana, jedinica u porodici situiranih srednjoškolskih profesora, počinje da prolazi ličnu transformaciju. U potrazi za svojim istinskim identitetom, Đovana pronalazi deliće odgovora u polarizovanom Napulju, gde je jaz između bogatih i siromašnih ogroman.

„1899“ – 17. novembar

Tvorci nemačke hit serije „Mrak“ snimili su novu priču, koja se ovog puta odigrava na parobrodu prepunom migranata koji sa Starog kontinenta plovi na zapad. Putnici različitog porekla prepuni su snova o novom životu i budućnosti u Americi, ali se njihovo putovanje u obećanu zemlju pretvara u noćnu moru. Oni nailaze na brod koji pluta na otvorenom moru i zagonetkama koje moraju da reše kako bi preživeli.

Welcome to Chippendales – 22. novembar

Mini-serija zasnovana na istinitim događajima prati nesvakidašnji život indijskog migranta koji je bio pionir u pokretanju do tada nepozatnog biznisa – striptiz klubovi za žene.

Wednesday Addams – 23. novembar

Porodica Adams je tokom godina bila inspiracija brojnim autorima, od TV emisije iz 1960-ih i visokobudžetnih filmova iz 1990-ih do brodvejskog mjuzikla iz 2010. i, nedavno, dva neobična CG animirana filma. U novoj Netflixovoj seriji „Sreda“, usredsređenoj na zloslutnu ćerku porodice, domaćinstvo jezivih bonvivana približava se originalnom dizajnu crtanog filma Čarlsa Adamsa.

Tim Barton je izvršni producent i režirao je četiri od osam epizoda, pomažući u oblikovanju ukupnog izgleda serije. Misterija serije leži u brojnim ubistvima koja muče gradić u koji je Sreda poslata da pohađa akademiju „Nevermore“, prestižni internat za odbačene i neprilagođene.

Willow – 30. novembar 

Mračna fantazija iz 1988. godine posle mnogo godina dobija nov život na Disney+. Svi pamte avanturistički film u režiji Rona Hauarda, čiji je izvršni producent i tvorac priče bio Džordž Lukas. Film je smešten u kraljevstvo čarobnice Bavmorde gde se rodi devojčica Elora, koja bi prema proročanstvu trebalo da zauzme kraljičino mesto. Naravno, ona će naručiti njenu smrt. Ali, dadilja s devojčicom uspe da pobegne i pusti je da otplovi niz reku. Voda Eloru nanese u selo patuljaka, a pronađu je farmer Willow i njegovo dvoje dece. Kako ostanak deteta u selu predstavlja opasnost za njegove stanovnike, Willowu je poveren težak zadatak da malu Eloru čuva i odnese natrag u njenu domovinu.

Bonus video: „Vreme smrti“ – Kako izgleda snimanje serije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar