Nikola Vranjkovic Foto: Zeljko Milojevic

Letnja muzička sezona u Srbiji se već privodi kraju, a koncerata u Beogradu i i celoj našoj zemlji je sve manje zbog lošije epidemiološke situacije.

Tako će večeras u prestonici na Kalemegdanu biti održana dva koncerta, ali na različitim lokacijama – rok umetnik Nikola Vranjković sviraće u klubu BitefArtCafe Summer Stage, dok će hrvatska elektro pop grupa „Detour“ nastupiti u klubu “Barutana” ispod ovog parka.

Na tri sata vožnje od Beograda, u Nišu večeras svira i bluz muzičar Nikola Pejaković Kolja, koji će proslaviti svoj 55. rođendan.

Danas će na brodiću “Zappa barka” zasvirati i bend “Multietnička Atrakcija“, beogradski duo koji svira neobičan žanr – “heavy truck rokenrol”, u šta će se uveriti publika u ovoj konkurenciji.

Foto: Ivana Čutura/Promo

Već u petak, 17.09. počinje tradicionalni rok festival “Gitarijada” u Zaječaru, na kome će u svega dva dana zasvirati “Riblja čorba”, hrvatski pank rokeri “Hladno pivo” (najvredniji po koncertima u Srbiji), kao i pop rok grupe “Neverne bebe” i “Galija”.

Muzički klub Subbeerni centar u centru Beograda u petak će prvi put otvoriti svoja vrata od pandemije za zajednički koncert “Subbeeranje” kao mini maraton tri alternativna rok benda – “Artan Lili”, “Kanda, Kodža i Nebojša” (KKN) i “Straight Mickey and the Boyz”.

Vikend će biti veoma bogat, jer će Beograd posetiti uvek dragi i redovni gosti iz regiona – Darko Rundek, Mašimo Savić i Vlatko Stefanovski.

Nakon što su rasprodali tri koncerta u Botaničkoj bašti u avgustu, Rundek je dobio poziv za još dva beogradska koncerta na bis, koje je naravno prihvatio.

Vlatko Stefanovski Foto:Stefan Rajhl

Stadion Tašmajdan će ugostiti još dva poznata muzičara – hrvatskog pop pevača Massima Savića 18.septembra, a dan kasnije makedonskog virtuoza na gitari – Vlatka Stefanovskog, koji su imali zakazane, pa odložene koncerte krajem jula na istom mestu.

Subota je rezervisana i za još jedan rege nastup muzičara Hornsman Coyote – Nemanje Kojića i grupu „Soundsystem“ kao nastavak prethodnog koncerta, na istom mestu kluba Fest u Zemunu.

Poznati pankeri „NBG“ u subotu sviraju u Smederevskoj palanci, a drugi pank izvođači „Vox Populi“, u proslavi 25. rođendana, 23. septembra su na „Zappa barci“.

Rok grupa „Kerber“ planira da 23. septembra u svom rodnom Nišu na Letnjoj pozornici proslavi 40 godina karijere, a ovog leta su svirali po Beogradu (Beer fest, Fort fest na Kalemegdanu) i celoj Srbiji, uz promociju novog singla u vreme pandemije.

Bonus video: Keni nije mrtav

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare