Koncert EntreQuatre Foto: Promo

Kvartet klasičnih gitara iz Španije - EntreQuatre, koncertom “Zvuci zemlje” obeležava četiri decenije postojanja koncertom u Beogradu večeras od 19 časova u Jevrejskom kulturnom centru.

Gitarski kvartet EntreQuatre sa sedištem u Oviedu, Asturija, osnovan je 1984. godine i od tada neprekidno nastupa širom sveta. U godini dvadesetpetogodišnjice rada, dobio je nominaciju za Latin Grammy Awards.

Koncert EntreQuatre Foto: Promo

Danas, internacionalna istorija EntreQuatre pokriva više od 40 zemalja na četiri kontinenta sa prisustvom u vodećim međunarodnim dvoranama: Carnegie Hall u Njujorku, National Auditorium i Reina Sofia Auditorium u Madridu, Lutosłavski Hall u Varšavi i National Auditorium u Braziliji…

EntreQuatre je inspirisao stvaranje novih kompozicija za četiri gitare – više od sto posvećenih i premijerno izvedenih dela velikih španskih i latinoameričkih kompozitora, donoseći nove trendove na savremenoj muzičkoj sceni XX i XXI veka, koje izvode i drugi kvarteti.

Pre dve godine, kvartet je napravio svetsku turneju povodom 500 godina od prvog obilaska sveta Magelana i Elkana, koju je realizovala španska vlada, nastupajući na glavnim mestima u kojima je čuvena ekspedicija boravila, sa snimanjem dokumentarnog filma „Amarras“ u Ognjenoj zemlji.

EntreQuatre nastavljaju da rade na polju istraživanja za oporavak i izvođenje originalnih istorijskih dela za kvartet gitara prestižnih i relevantnih autora za istoriju muzike.

Koncert EntreQuatre Foto: Promo

Kvartet čine Manuel Paz, Seila González, Jesús Prieto i Carmen Cuello.

Ambasada Španije, u saradnji sa Jevrejskim kulturnim centrom uz podršku ArtLink festivala, organizator je ovog kulturnog događaja.

Bonus video: Časovi gitare za početnike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar