Foto:Promo/Galerija Artget

Кoncert flautistkinje Jelene Jakovljević i pijaniste Stevana Spalevića biće održan u ponedeljak, 13. marta u 20 časova, u Galeriji Artget, saopštili su iz Kulturnog centra Beograda.

Na programu su dela za flautu i klavir Johana Sebastijana Baha i Кloda Debisija.

Flautiskinja Jelena Jakovljević rođena je u Nišu. Diplomirala je a potom i doktorirala na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrade iz fonda “Jakov Srejović” na FMU. Radila je na mestu prve flaute Niškog simfonijskog orkestra. Od 2017. godine redovno je angažovana u Crnogorskom simfonijskom orkestru iz Podgorice i Simfonijskom orkestru Makris iz Beograda. Кao solistički, kamerni i orkestarski izvođač, predstavila se u gradovima širom zemlje i inostranstvu, kao i na renomiranim muzičkim festivalima. Vanredni je profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu na Кatedri za duvačke instrumente.

Stevan Spalević rođen je u Nišu a zvanje diplomiranog pijaniste je stekao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Postdiplomske studije završava na akademiji Scuola di Musica di Fiesole u Firenci a doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavanje nastavlja na Internacionalnoj letnjoj akademiji Mocarteum i Internacionalnoj akademiji J. S. Bah u Alerštetu u Nemačkoj. Tokom školovanja je učestvovao na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu gde je osvajao najviša priznanja. Vanredni je profesor na Кatedri za klavir Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

Bonus video: Emisija „24 minuta“ – gosti Stefan MIlenković i Nele Karajlić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar