Foto: Printscreen/YouTube/The Kennedy Center

Američki gospel sastav "Legendarni Ingrameti" održaće večeras od 20 sati specijalni koncert namenjen publici u Srbiji, najavljeno je iz Ambasade SAD u Beogradu, preko čije Fejsbuk stranice će moći da se prati nastup.

„Legendarni Ingrameti“ (The Legendary Ingramettes) nastupili su u okviru turneje koja je oduševila publiku prošle godine u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, a sada se vraćaju koncertom snimljenim specijalno za publiku u Srbiji i Bugarskoj, uz obećanje da će „pružiti malo svetlosti i nade u ova burna vremena pandemije i nemira“. Koncert će moći da se sluša i gleda na Fejsbuk stranici Ambasade SAD.

„Legendarni Ingrameti“ danas uključuju tri generacije porodice Ingram. Grupu je šezdesetih godina osnovala evangelistička sveštenica Megi Ingram, zvana Mama, i odmah su postali „Prva gospel porodica“ grada Ričmonda u Virdžiniji. Provodeći detinjstvo u radu na poljima pamuka i duvana zajedno sa roditeljima, Mama Ingram je od malih nogu počela da peva i svira klavir na crkvenim okupljanjima širom američkog juga. Umrla je 2015. u svojoj 84. godini nakon pevačke karijere duže od 75 godina.

Foto: Printscreen/YouTube/The Kennedy Center

„Predvođen Meginom ćerkom, prečasnom Almetom Ingram-Miler, sastav je ne samo nastavio da peva u duhu najbolje porodične tradicije, već je uzleteo i do novih visina. Nastupi ‘Ingrameta’, moćni u svojoj duhovnosti, demonstriraju nesvakidašnju dubinu talenta prisutnog u američkoj gospel muzici, koja je snažno uticala na ostale muzičke žanrove, uključujući rok i soul“, navode iz Ambasade SAD pred večerašnji koncert.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar