Koncert grupe Koikoi Foto: Live production

Prvi veliki koncert alternativnog benda KOIKOI održan je sinoć u punoj sali "Amerikana" u Domu omladine u Beogradu, a mladi umetnici su publici priredili jedinstven audio-vizuelni performans o kojem će se još pričati.

Svojom energijom bend je pokrenuo publiku već nakon prvih taktova jednog od najvećih hitova debi albuma „Pozivi u stranu“. Među publikom su se našle brojne ličnosti iz sveta kulture, ali i predstavnici mnogih značajnih muzičkih festivala iz Srbije i regiona kojima se bend, ovim nesvakidašnjim nastupom, prikazao u svom punom potencijalu.

– Zahvalni smo našoj divnoj publici. Ovo je veče koje ćemo pamtiti! Hvala Beograde, ovo je bila potvrda koja nam daje inspiraciju za dalje stvaranje i energiju za predstojeće izazove – rekao je glumac i muzičar Marko Grabež pod utiskom završenog nastupa.

Koncert grupe Koikoi Foto: Live production

Koncert je trajao više od 90 minuta, a završen je tek nakon što je publika izmamila drugi bis. Pesme „Krinolina“, „Misisipi“, „Ogledalo je zrcalo“, pevale su se u glas, a uz poslednju, i možda najemotivniju numeru „Kad ostari dan“ i uz stihove „Na kraju sve, dođe…“ Koikoi je zasluženo osvojio gromoglasne ovacije.

Uspeh ovog nastupa predstavlja veliki iskorak u razvoju benda i najavljuje potpuno novu fazu – izlazak iz okvira klupske svirke i novi početak pisanja istorije indie-rock muzike u regionu.

Koncert grupe Koikoi Foto: Live production

Podsetimo da je KOIKOI nedavno postigao i velike uspehe koji su značajni kako za domaću, tako i za regionalnu muzičku scenu. Bend je uvršten u novi program koji je pokrenula IMPALA – Independent Music Companies Association u saradnji sa Youtube-om, a zove se „100 artist to watch“. Na listi se našlo i 10 izvođača iz regiona, koji su, svaki na svoj način, obeležili prošlu godinu, a među njima je i KOIKOI. Takođe, sa spotom za pesmu „Misisipi“, bend je ušao u izboru za najbolji spot na Music Video Awards 2021.

I na kraju, složićemo se sa Draganom Ambrozićem koji je nakon prvog slušanja debi albuma „Pozivi u stranu“ za naš sajt zapisao:

Koncert grupe Koikoi Foto: Live production

– Ostajemo pomalo omađijani, jer je Koikoi, odnosno Marko Grabež (gitara, vokal), Emilija Đorđević (bas, vokal), Ivana Miljković (klavijature, gitara, vokal) i Ivan Pavlović Gizmo (bubnjevi, semplovi), napravio nešto što odudara od svega što smo do sad imali priliku da čujemo u ovim krajevima. Ako smo ikad sumnjali, sad je konačno očigledno da najnovija generacija rokenrol undergrounda ima potencijal da napravi dela koja mogu da se mere s visokim dometima prethodnika!

Bonus video: Mirela Priselac Remi „Elemental“ – Ima neka tajna veza sa Beogradom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar