Foto: Promo/Madlenianum/Duško Filipović

Posle skoro dve godine pauze, na repertoar Opere i teatra Madlenianum vraća se urnebesna komedija „Koferče“ ruskog pisca Jurija Poljakova u režiji Olje Đorđević. Prvo izvođenje je 28. novembra u 19.30, a predstava je posveta Ivanu Bekjarevu, saopštili su iz ove ustanove kulture.

Komad se bavi večnom temom u čijem su središtu vlast i mali čovek. Glavni junak Mihail kojeg igra Marko Gvero, nezadovoljan svojom pozicijom u društvu, nezadovoljan ženom i detetom, jednog dana odluči da kaže „ne” tom svetu koji ga guši. Ali, kako to biva u dobro napisanim komedijama, on to čini na neprimeren, nedovoljno isplaniran i pomalo trapav način koji dovodi do niza komičnih situacija. Mihail od predsednika Ruske Federacije u tumačenju Gorice Popović, krade tajno koferče sa dugmetom za pokretanje atomskog rata.

Foto: Promo/Madlenianum

U saopštenju se navodi da će publika od ove sezone moći da vidi i nove aktere. U ulozi Sonje nastupa Sofija Juričan, u ulozi Strojeva Mlađeg pojavljuje se Petar Mihalović koji preuzima deo uloge generala Strojeva kojeg je na premijeri 19. aprila 2019. tumačio Ivan Bekjarev. On će putem video snimka i dalje biti deo ove predstave.

Glumačku podelu čine i Miljan Prljeta, Vanja Nenadić, Danina Jeftić, Saša Latinović, Vukašin Jovanović, Bogdan Bogdanović i Dubravko Jovanović.

Iz Opere i teatra Madlenianum naglašavaju da sva buduća igranja predstave „Koferče“ posvećuju velikom glumcu Ivanu Bekjarevu (1946 – 2020).

Foto: Promo/Madlenianum/Duško Filipović

Reprize su 11. i 29. decembra u 19.30 sati.

bonus video: Fredi Merkjuri Jedan od najupečatljivijih muzičara ikada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar