Foto: promo HBO

"Kod kuće: Poljska" naziv je antologije sačinjene od 14 kratkih filmova poznatih reditelja snimljenih u vreme izolacije zbog pandemije koronavirusa, a biće prikazana na kanalu HBO od 6. avgusta.

Reditelji su pri snimanju bili uslovljeni određenim parametrima: da se dešavaju za vreme pandemije, da budu kraći od 10 minuta, da poštuju mere izolacije i da rade samostalno tokom četiri nedelje. Format i žanr moli su da biraju sami. Serijal filmova „Kod kuće: Poljska“ rezultat je apsolutne umetničke slobode i predstavlja kreativni opis situacije u kojoj je sloboda pojedinca ograničena.

U projektu su učestvovali neki od najpoznatijih poljskih reditelja: Jacek Borcuh, Andžej Dragan, Krištof Garbačevski, Renata Gasiorovska, Magnus fon Horn, Pavel Lozinski, Jan P. Matužinski, Tomek Popakul, Jerži Skolimovski, Krištof Skoniječni, Malgožata Šumovska, Mihal Englert, Marijuš Trelinski, Ana Zamecka, Sung Rej Čo i Ksaveri Žulavski, navode iz HBO Srbija.
“Kod kuće: Poljska” deo je šire evropske antologije, u okviru koje su snimljene i „Kod kuće: Španija“ i „Kod kuće: Finska“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar