Danica Vukićević Foto:TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ

Ovogodišnja dobitnica Ninove nagrade za književnost Danica Vukićević otvorila je 24. po redu Salon knjige i grafike u Pirotu.

Vukićevićeva je poručila u svom govoru na otvaranju Salona, da bi svi trebalo da se vratimo knjigama, jer će nas one vratiti samima sebi.

Danica Vukićević Foto:TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ

„Mnogi ljudi ne čitaju knjige, ali i oni koji ne čitaju nisu svesni koliko su u ozračenju i ozračju knjiga. Oni koji ipak čitaju i istrajavaju na tome, svesni su da knjige oslobađaju i da nas knjige menjaju. Predlažem vam da se vratite sebi, a čovek ne može drugačije da komunicira sa sobom i sa duhovnim sferama koje su deo nas i zato bi trebalo da se svi vratimo knjigama, jer će nas one vratiti samima sebi. Nadam se da ćete uživati i da ćete se setiti koliko volite knjige,“ poručila je Vukićevićeva otvarajući Salon knjiga.

Organizatori Salona su Dom kulture u Pirotu i Narodna biblioteka Pirot, pokrovitelj je Grad Pirot a Salon će trajati do 17. februara. Održava se u Sportskoj hali Kej u Pirotu.

Pirot Sajam knjiga Foto:TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ

Do kraja Salona svake večeri biće organizovane književne večeri na kojima će gostovati poznati domaći pisci poput Vlade Arsića, Danice Vukićević, Dejana Stojiljkovića i mnogih drugih.

Bonus video: Sajam Knjiga – Vladika Grigorije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar