Zenit Zed Foto:Vera Radović

Grupa Zenit Zed predstavlja svoj debitantski album "Vrt sekunda" sa 11 zvučno-poetskih kolaža koje su stvorili Kiza i Branka Radović u saradnji sa Verom Radović i Vladimirom Krkljušem. Album je dostupan na svim digitalnim striming platformama, kao i na bandcampu izdavača Pop Depresije.

Jedan od najcenjenijih pesnika i rokenrol autora svoje generacije, Zoran Kiza Radović, svima je poznat kao lider grupe Presing. Dok čekamo novi studijski album ove legendarne grupe, Kiza ima nešto sasvim drugo da vam predstavi: izuzetno lično, spontano, direktno i često brutalno. Muzika grupe Zenit Zed u isto vreme je i akcija i reakcija, a hologrami Rokija Eriksona, Marka I. Smita, Džona Lajdona i mnogih drugih glasnogovornika raznih epoha kao da su svraćali na piće i davali neke svoje ideje dok su ove pesme nastajale, piše izdavač Pop Depresija.

Foto:promo

„Delimično isprovociran sižeom i delom objektivne svesti nastao je Zenit Zed kao zasebno ostrvo ideja. Album „Vrt sekunda“  ni iz jednog doživljaja ne vodi u slepu ulicu. Bez pretencioznih sadržaja album govori o opažajima. Vokalne deonice su relativno slobodno puštene u instrumentalne promene. Pesme imaju koincidenciju na kojoj se zadržavaju i dalje napreduju. Delo je u isti mah i teško i jednostavno,“ smatra Kiza Radović.

Autor svih tekstova na albumu „Vrt sekunda“ je Kiza Radović, muzika je delo kompletnog benda (Kiza, Branka, Vera Radović), a za aranžmane je pored Kize i Branke zaslužan i Vladimir Krkljuš, koji je pored toga što je snimio kompletan album i programirao ritam mašine, uradio i miks i master svih pesama. Autorka spota za pesmu „Statue“ je Vera Radović.

Bonus video: Ana Ćurčin, nagrada Milan Mladenović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar