Foto: Promo

Početak rada je vezan za rat na prostorima bivše Jugoslavije i za onu čuvenu hiperinflaciju. Mnogo je rizika bilo, nismo imali šta da jedemo, bilo je krađa instrumenata, putovali smo autostopom, vozom, spavali na stanicama..., priča za Nova.rs Branko Golubović Golub.

– Sve što smo prošli deo je odrastanja benda i na kraju iz toga je izašlo ovo danas što sa zadovoljstvom i ponosom proslavljamo – kaže frontmen Goblina u velikom intervjuu koji možete pročitati u sutrašnjem izdanju lista „Nova“ uoči rođendanskog koncerta u Beogradu 25. juna na Beogradskom sajmu.

Beer fest, Bir fest, Ušće, 2021
Branko Golubović Golub Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sa Golubom smo razgovarali preko „Vibera“ jer trenutno boravi u Jordanu gde se bavi humanitarnom radom i pomože sirijskim izbeglicama. O svom životu tamo, mirovnoj misiji u Avganistanu, situacijama koje su ga promenile zauvek, uz evociranje sećanja na početke Goblina za vreme rata devedestih, sviranje za gajbu piva, ali i iskrene iskaze o seksu, drogama i svemu što ide uz rokenrol, govorio je Golub za list „Nova“.

Povodom velikog koncerta grupe Goblini i 30 godina postojanja benda, novine „Nova“ i Metropolis poklanjaju poster u utorak 21. juna na Svetski dan muzike.

Bonus video: Gile Električni orgazam 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare