Foto:Marko Dragoslavić/FoNet

Centar udruženja Krokodil, koji se nalazi u neposrednoj blizini Brankovog mosta u Beogradu, ponovo su vandalizovale nepoznate osobe.

Prvi napad dogodio se 11. marta, oko 20 časova. Tada je jedna muška osoba, obučena u crno-crvenu jaknu, sa kapuljačom, došla do zida Krokodilovog centra i ispisala grafit „Krokodil je đubre“, a potom se popela do samog ulaza u dvorište centra i na ulaznim vratima ispisala dva grafita sa natpisom „Go…“.

Foto:Marko Dragoslavić/FoNet

Nedaleko od samog ulaza, ista ta osoba ispisala je grafit koji sadrži govor mržnje: „Krokodil agencija je ustaška agencija fuck Nato smrt izdajnicima“.

Drugi napad dogodio se juče oko 23.40, kada su tri muške osobe ponovo došle do centra i nasilno pokušale da uđu u zgradu gde su smeštene prostorije udruženja. Zatim je jedna od te tri osobe udarala spomen obeležje Branka Ćopića, koje se nalazi na zidu, pored stepenica Krokodilovog centra, a potom se popeo na ogradu i ušao u dvorište samog centra. Kada nisu uspeli da provale u kancelarije, krenuli su kamenicama da gađaju objekat i razvalili sigurnosnu kameru. Policija je jutros izvršila uviđaj.

Foto:Marko Dragoslavić/FoNet

Krokodilov centar je ove godini napadan nekoliko puta.

Bonus video: Milena Berić, Krokodil

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar