Aleksandar Šurbatović Foto:Radmila Vankoska

U izdanju Bluma, izašla je prva knjiga za decu Aleksandra Šurbatovića "Kako nastaje duga: mala enciklopedija prdećih živuljaka".

„Draga deco, da li ste znali kako se to duga pali? Ili ste možda pitali druga kako nastaje duga? Pitajte mamu, tatu, seku ili batu o tom nebeskom sjaju, ali sumnjam da čak i oni znaju. Svi će reći jedno isto: duga nastane kad kiša padne i sunce obasja nebo čisto“, piše na koricama knjige.

„Neke životinjke iz knjige dobile su imena i karakterne crte dece i životinja iz stvarnog života koje poznajem i volim. Zato ovu knjigu posvećujem Dukiju, Evi, Višnji, Toplici, Pepiju, Gojku, Staši, Maši i Beli“, napisao je autor.

Foto: Aleksandar Šurbatović/Facebook

Aleksandar Šurbatović (1973) je pesnik, prozni pisac, prevodilac i urednik. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti. Autor je knjiga Turčin šahista (Blum, 2021), Mitologija spaljene zemlje (2010, poezija, Filip Višnjić), Upokojavanje prosektora Majerhofera (2011, roman, Mono i Manjana) i Priče o gospođi Kon (2015, poezija, Kontrast izdavaštvo).

Bonus video: „Gospodar prstenova“ najvoljenija knjiga 20. veka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar