Nebojša Glogovac Foto: Zoran Lončarević
Nebojša Glogovac Foto: Zoran Lončarević

Na tribini “Beograd za početnike” u petak u 18.30 časova, u “Galeriji 73” na Banovom brdu, čućemo šta su o najvoljenijem srpskom glumcu ispričali prijatelji i kolege: Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Vida Ognjenović, Nikola Pejaković, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski, ali i žene s kojima se voleo, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se saplitao o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron.

Svedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz života velikana: kako je kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji dramskih umetnosti tresla noga i kako su sve velike uloge i najveći reditelji posle toga tražili i jurili baš njega. Sve to je sakupio u svojoj knjizi “Glogi” Aleksandar Đuričić.

Foto:promo

Čućemo prvi put objavljene pesme koje je Glogovac pisao za svoju dušu. U najlepšem maniru sudaraju se ispovesti mladih glumaca koji su ga doživljavali kao ćaleta i bardova jugoslovenske scene koji nikada ne mogu da zaborave trenutke provedene sa njim, i na sceni i u kafani. Sudar generacija, koje je samo Glogi umeo da objedini. O inspiraciji i radovanju svakodnevnim trenucima, ali i o momentima kada mu je život dodelio ulogu da se suoči sa smrću, čućemo na tribini “Glogi: Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac…” posvećenoj neprežaljenom srpskom glumcu.

Gost: Aleksandar Đuričić, novinar i pisac knjige „Glogi“
Moderatorka i autorka tribine: Smiljana Popov, novinarka, autorka naučno-popularnog serijala “Beograd za početnike”

Bonus video: Ko je nova Snežna kraljica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare