Enkanto Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Hit pesma "We Don't Talk About Bruno" iz animiranog Diznijevog filma "Encanto" na vrhu je američke liste singlova.

Zarazna pesma, koju je potpisao Lin-Manuel Miranda, na prvom je mestu Bilbordove liste singlova, preneo je CNN.

Mirandina kompozicija uspela je da načini podvig i skine s čelne pozicije američke liste numeru „Easy On Me“ britanske pevačice Adel. I nije to jedini podvig „Bruna“ jer je ovo prva pesma iz jednog Diznijevog filma na prvom mestu Bilborda posle skoro tri decenije. Poslednji put na čelu liste singlova bila je numera „A Whole New World“ iz filma „Aladin“ 1993. godine. Takođe, primera radi numera „Let It Go“, ovenčana Oskarom za najbolju originalnu pesmu 2014. godine uz filma „Frozen“ domogla se „tek“ pete pozicije Bilbordove top liste.

Mirandina pesma, ne samo što je na čelu liste, već je do sada imala više od 34 miliona strimova, javio je Bilbord.

Animirani film „Encanto“ režirali su Džered Buš i Bajron Hauard. Premijerno je prikazan početkom novembra prošle godine kao šezdeseto ostvarenje iz Diznijeve „kuhinje“ zaradivši gotovo 300 miliona dolara na boksofisu.

Junacima ove komične muzičke fantazije glasove su pozajmili Stefani Beatric, Marija Sesilja Botero, Mauro Kastiljo, Džon Leguizamo, Vilmer Valderama…

Enkanto Foto: Walt Disney Pictures – Walt Disn / AFP / Profimedia

Kolumbijska porodica Madrigal nenadano dobija magične poklone u svome gradu, Enkantu. Mirabel je odlučna da magiju poklonjenu njenoj porodici očuva, a u tome ima pomoć svog ujaka Bruna koji ima „svevideće oko“. Ali, kao što je sugeriše glavna muzička tema iz filma „Ne pričamo o Brunu“ (We Don’t Talk About Bruno) porodica Madrigal bi volela da se to ne zna… I zato se ne sme pričati o Brunu!

Lin-Manuel Miranda Foto: Kristina Bumphrey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim što ima hit, viralnu pesmu Miranda, poznat po hit mjuziklu „Hamilton“, potpisao je i saundtrek za ceo animirani film, sastavljen od osam numera na engleskom i španskom. I odmah po objavljivanju saundtrek albuma našao se na prvom mestu Bilbordove liste. Bio je krajem prošlog novembra prvi Diznijev saundtrek na prvoj poziciji američke liste albuma od 2019. I albuma s muzikom iz filma „Frozen II“.

Bonus video:

Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar