Pozorište Foto: Shutterstock

Zbog proglašenja trodnevne žalosti u Srbiji, koja će trajati od petka od nedelje, pored ostalih ustanova kulture, svoje predstave su otkazali i Jugoslovensko dramsko pozorište i Madlenijanum.

Zbog velike tragedije koja su juče dogodila u OŠ Vladislav Ribnikar, Jugoslovensko dramsko pozorište otkazalo je večerašnje izvođenje predstave „Vrat od stakla“ Biljane Srbljanović, u režiji Jagoša Markovića, na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ piše na sajtu JDP. Takođe, predstava „Moj muž“ Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić, neće večeras biti izvedena na Sceni Studio JDP.

Gostovanje predstave „Edip“ Srpskog narodnog pozorišta, koje je bilo predviđeno za sutra je takođe otkazano, kao i za subotu „Tako je (kako vam se čini)“ Luiđija Pirandela, u režiji Jagoša Markovića na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“. Predstava „Razvojni put Bore Šnajdera“ Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina, neće biti  odigrana u nedelju.

Na sajtu Madlenijanuma piše da je to pozorište otkazalo sledeće svoje predstave: „Pariski život“ (4. maj), „Valcer poručnika Nidrigena“ (5. maj), „Dolce Vita“ (6. maj) i „Feliks i Doris“ (7. maj).

Bonus video: Branka Veselinović – komemoracija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar