Nevinost Foto: Dani katalonskog filma

U organizaciji Instituta Ramon Ljulj (Institut Ramon Llull) prvi put u Beogradu održava se filmski festival Dani katalonskog filma, od 28. do 31. oktobra 2021. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci.

Filmovi iz selekcije Davida Pužada (David Pujado) nominovani su, a neki od njih i dobitnici nagrade Gaudi koju dodeljuje Katalonska akademija za film. Festival otvara film „Nevinost”, rediteljke Lusije Alemani*, a tokom četiri dana festivala beogradska publika moći će da vidi ukupno 7 dugometražnih i 3 kratka filma – dramskog žanra, romanse, dokumentarne forme, pa čak i horora.

Foto: Dani katalonskog filma

Ovo je mali izbor najboljih filmova sa katalonskog govornog područja, a u ciklusu se pojavljuje raznovrsni filmovi, koji predstavljaju različita ostvarenja katalonske aktuelne kinematografije i njene talenatovane stvaraoce.

DANI KATALONSKOG FILMA jedinstvena su prilika za upoznavanje sa nekim od filmskih ostvarenja koja su pobudila veliko interesovanje na međunarodnim festivalima širom sveta i doživela uspeh kod publike i kritike zbog svoje jedinstvenosti i univerzalnosti.

Organizator festivala Institut Ramon Llull javna je institucija čija je delatnost usmerena na promovisanje katalonskog jezika i kulture u inostranstvu. Od 2005. podržava i Univerzitet Beograda kroz studije katalonskog jezika. U Srbiji podržavaju i nekoliko važnih kulturnih događaja, među kojima je i Beogradski mesec fotografije, a sada i filmski festival Dani katalonskog filma.

Prisustvo otvaranju festivala i ovoj projekciji moguće je samo uz pozivnicu, za sve ostale sadržaje ulaz je otvoren za publiku.

Bonus video: Zašto novogodišnjii pokloni možda neće stići na vreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar