Foto: Promo

Ilustrovana knjiga “Šta ako sve ovo nije stvarno” autorke Javorke Đurić u izdanju Kontrast izdavaštva biće predstavljena u subotu, 3. decembra u 18 časova u Kulturnom centru Grad.

“Zamisli, imaću svoju knjigu”, napisala je Javorka Đurić prošlog maja na svom Instagram profilu @maple.things, gde objavljuje svoje crteže i beleške, svojevrsne unutrašnje dijaloge sa samom sobom i svetom oko sebe. Maple Things ilustracije su uređene i objavljene u specijalno opremljenoj knjizi pod nazivom “Šta ako sve ovo nije stvarno” koja je nedavno izašla iz štampe i na Beogradskom sajmu knjiga već doživela sjajan uspeh, kaže se u saopštenju izdavača.

U subotu, u KC Gradu će u intimnoj atmosferi, autorka razgovarati sa svojim prijateljicama Jelenom Vukićević i Lanom Nikolić, ali i sa svima koji bi poželeli da im autorka potpiše primerak knjige.

“U decembru 2019. godine vratila sam se crtanju posle dugogodišnje pauze i krenula sa svakodnevnim učenjem i vežbanjem digitalne ilustracije, a u martu 2020. godine ilustracije koje se nalaze u ovoj knjizi počela sam da objavljujem na Instagram profilu pod nazivom maple.things. Očekivala sam da će Javorkine stvari ostati samo moje, ali je u kratkom roku stranica dobila značajan broj pratilaca koji su se poistovetili sa njenim sadržajem i temama socijalne anksioznosti, usamljenosti, straha. Svi smo se nalazili na istom mestu, na internetu, i svi smo bili zajedno u nečemu nepoznatom, povezani u brizi. Osećanje da nismo sami nam je pomoglo svima makar i na kratko. Barem meni jeste“, rekla je autorka knjige, Javorka Đurić.

Bonus video: Petar Božović na promociji svoje monografije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar