Jasna Đuričić Foto: Nova.rs

Glumica Jasna Đuričić kaže da će prvi komentar o filmu “Quo Vadis, Aida” srpskoj javnosti dati kada on bude premijerno prikazan u našoj zemlji.

“Ne želim ništa da pričam o tom filmu. Kada bude bila premijera u srpskim bioskopima, kada ga pogledate, onda ćemo moći da pričamo o njemu”, poručila je Đuričić, koja je u četvrtak uveče bila gost na otvaranju 44. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Inače, film bosansko-hercegovačke autorke Jasmile Žbanić svetsku premijeru imao je nedavno u Veneciji, a publika je deset minuta aplaudirala nakon projekcije. Reč je o drami i tragediji koja je u julu 1995. godine obeležila Srebrenicu, kada je počinjen zločin nad bošnjačkim stanovništvom.. Jasna Đuričić tumači Aidu, glavni lik u ovom filmu.

S obzirom na to da smo je zatekli u Vrnjačkoj Banji, neizostavno je bilo da čujemo njeno mišljenje o scenaristima danas. Đuričić kaže da kao i u recimo glumačkom poslu, kada je reč o dobrim scenaristima, brojčano ih je manje,

„Po mom ličnom mišljenju i osećanju, mislim da je prva stvar scenario i mislim da je to nekako najvažnije. Kao što je u pozorištu važan dramski tekst tako je na filmu i televiziji važan dobar scenario. Sadržaj je suština svega i to je nekakvo polazište. Temelj od kojeg sve potiče. Divno je što imamo jedan ovakav festival, koji je posvećen scenaristima“, kaže glumica Jasna Đuričić za Nova.rs

Jasna Đuričić u Veneciji, Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Govoreći o novim projektima, Jasna kaže da su pripremi jedna serija i komedija, i da se raduje početku snimanja.

„To je nešto što je napisao Nikola Pejaković i sada je u pripremi. Očekujem predstave i u Ateljeu 212. Biće svega, samo da ne bude ovog Kovida“, rekla nam je naša poznata glumica.

Na naše pitanje da li će epidemija koronavirusa promeniti odnos glumaca i publike, i da li one uobičajene interakcije, više neće biti iste, Đuričić kaže da je već u subotu, očekuje predstava u Jugoslovenskom dramskom pozorištu („Mamu mu jebem ko je prvi počeo“, prim.aut.), posle osam meseci pauze, i da će onda moći da vidi da li se nešto promenilo.

„Ne mislim da će se nešto promeniti. Mislim da je publika takođe željna i da će te interakcije biti. Ima onih koji su spremni, koji nemaju strah i koji veruju da ćemo svi zajedno tamo biti bezbedni. Da će sve epidemiološke mere biti preduzete. Mislim da se oni raduju i da očekuju pozorište na koje smo navikli. Kao i svi mi koji smo na sceni“, dodaje Jasna Đuričić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar