Janko Baljak Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jasno je da oni finansiranje umetničkih dela doživljavaju na potpuno nakaradan način, kaže za Nova.rs reditelj Janko Baljak, povodom poslednjeg saopštenja ministarke kulture Maje Gojković u kojem se ističe doprinos sadašnje vlasti domaćoj kinematografiji.

„Prema budžetskom finansiranju se odnose kao da oni nama daju novac iz sopstvenog džepa“, smatra Baljak.

On dodaje da je ova vlast tokom decenije vladanja postepeno izgrađivala sistem moralno političke podobnosti prilikom raspodele sredstava.

„Kulminacija toga je trenutno stavljanje na stub srama „nezahvalnih“ glumaca koji protestuju protiv sumorne stvarnosti u kojo živimo“, zaključuje reditelj.

Podsetimo, članica Predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka kulture Maja Gojković saopštila je povodom, kako je navela, niza uvreda i neistina koje je izneo glumac Nikola Kojo, da je “najlakše izvrtati činjenice političkim parolama kako bi se sakrila i potcenila podrška Vlade Srbije i aktuelne vlasti filmskim radnicima, koje do 2012. godine praktično nije bilo“.

Bonus video: Profesor i reditelj Janko Baljak: Imao sam ružan predosećaj zbog koncentrata svog tog zla koje se izlilo u ovu državu poslednjih deset godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar