Jagoš Marković i Goran Marković
Jagoš Marković i Goran Marković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Imam fizičku nelagodu kad neko vređa mog kolegu. Goran je deo te naše najmanje grupe - skup velikana i da ne licitiram imenima - nema ih puno i svi znamo ko su, kaže za Nova.rs reditelj Jagoš Marković povodom napada ministarke Darije Kisić Tepavčević na Gorana Markovića.

– Tišina kad oni govore. O osobi koja se usudila da ovako govori o velikom Goranu Markoviću, nemam šta da kažem. Valjda se ta osoba koja ovom činom unižava ugled časne i uzvišene lekarske profesije  može prisetiti da se pametniji i stariji moraju poštovati – dodao je Jagoš Marković.

Naš poznati pozorišni reditelj takođe kaže da se ne moramo voleti, ni slagati ni u jednoj rečenici, ali se moramo poštovati.

– Ako i ne možemo da poštujemo neku ličnost drugačiju od nas, njeno delo moramo. U protivnom ide nam kraj! A o tome iz kakve kuće dolazi Goran i koje su mu etičke i estetske gromade bili i ostali roditelji?! Njegova porodica je kulturni legat ove zemlje najvišeg ljudskog i umetničkog pedigrea – zaključuje Jagoš Marković.

Nakon osude većeg dela javnosti zbog svojih reči o Goranu Markoviću, ministarka za rad i socijalna pitanje Darija Kisić Tepavčević je sinoć pozvana u emisiju „Hit tvit“ kako bi pokušala da opravda ovaj stav.

„Da li mislite da je u redu da ćutite ukoliko neko stavlja metu na legetimno izabranog predsednika države? Kada sam pročitala izjave bila sam zapanjena količinom mržnje i agresije. Neosporno je da je Marković veliki i priznat režiser, ali on govori krvavim rečima i poziva na rumunski scenario“, rekla je ministarka.

Bonus video: 24 minuta: Marčelo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare