Foto: Dave Bjerke / Avalon / Pacific coast news / Profimedia

Glumac Jafet Koto, poznat kao poručnik Al Điardelo u seriji „Odeljenje za ubistva“ i po ulogama u filmovima „Osmi putnik“ i „Živi i pusti druge da umru“, preminuo je u 82. godini, preneli su svetski mediji.

Glumac je preminuo 14. marta na Filipinima, gde je živeo sa suprugom Tesi Sinahon, potvrdio je medijima njegov agent Rajan Golder.

Jafet Koto, rođen u Njujorku 1939. godine, glumačku karijeru započeo je kasnih šezdesetih, a poslednju filmsku ulogu odigrao je u ostvarenju „Bezumna zaštita“ 2008. godine. Filmska publika je mogla da ga vidi u desetinama manjih i većih uloga, među kojima su i Mister Big u „Živi i pusti druge da umru“, glavni negativac u filmu iz franšize o Džejmsu Bondu iz 1973. godine, Parker u „Osmom putniku“ (1979) Ridlija Skota, „Trkač“ i „Ponoćni trkač“ sa Arnoldom Švarcenegerom…

Najpoznatiji je po ulozi Ala Điardela u „Odeljenju za ubistva“, čuvenoj detektivskoj seriji iz devedesetih godina za koju je pisao i scenarija.

„Poslednja pošta Jafetu Kotou, čija filmska karijera je bila legendarna čak i pre nego što je došao u Baltimor da uveliča našu televizijsku dramu. Ali za mene će on uvek ostati Al Điardelo, najneobičniji Sicilijanac, koji pažljivo spušta roletne za detektive u svojoj kancelariji“, poručio je producent te serije Dejvid Sajmom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare