Foto: Promo

"Između nas" naziv je izložbe radova Milice Simonović koja će biti otvorena 27. aprila u 19 sati u Galeriji Zadužbine Ilije Kolarca, saopštili su organitatori.

„Između nas“ je, kako se navodi u najavi, nastavak istraživanja umetnice započetog u „Paralelama“ prošle godine i druga je izložba vezana za početak njenog doktorskog istraživanja na temu „Vrh i planine“.

„Iako se fokus pomerio isključivo na pejzaž, planinu, prisustvo umetnice se oseća u svakom radu. Pejzaž u novim radovima Milice Simonović je istovremeno veličanstven i zastrašujući. Koliko nas privlači svojom belinom, čistotom, svedenošću forme i minimaliznom, toliko nam zvuk pucanja leda pod nogama, škriputanje smrznutog snega i zaslepljujuća svetlucava svetlost uteruje strah u kosti I ostavlja nas bez daha“, zapisala je istoričarka umetnosti Maja Mikić Landratoška o novim radovima Milice Simonović.

Milica Simonović rođena je u Beogradu 1976. godine, diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2003. u klasi profesorke Darije Kačič, a magistrirala tri godine kasnije kod profesora Mrđana Bajića. Doktorske umetničke studije upisala je 2019. na istom fakultetu. Njen likovni izraz prate različiti mediji: crtež, slikarstvo, fotografija, i video instalacije.

Iza nje je do sada 11 samostalnih i više od 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Japan, Sjedinjene Američke Država, Austrija, Finska, Grčka i Brazil). Dobitnica je nagrade za osobenu kreativnu inovaciju iz Fonda Miloš Bajić i nagrade za crtež Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 15. maja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar