Foto: Promo/Kulturni centar Beograda

Izložba „Za uspomenu i dugo sećanje“ Milice Mrvić otvara se u petak 14. januara u 13 časova u galeriji Artget. Autorka i kustos biće tu za posetioce od 19 časova, kaže se u saopštenju.

Ivan Manojlović, umetnički direktor Galerije Artget u 2018. godini, pred kraj 20. jubilarne sezone Galerije predstavlja Milicu Mrvić za izložbom “staged” / „režiranih“ fotografija „Za uspomenu i dugo sećanje“.

Foto: Promo/Kulturni centar Beograda

Na njenim fotografijama pažljivo i do detalja izrađena koreografija, precizno izvedeni performativni elementi stvaraju jedinstvenu artificijalnost i izvesnu dozu fantazije koja nas pre stimuliše na preispitivanje nego na čitanje.

Naručeni grupni portreti Milice Mrvić nastaju kroz proces saradnje sa portretisanima. Pružaju nam neposredan uvid u nade, želje, a možda i strahove naručioca. Rezultat je zajedničko kolaborativno fotografsko delo tokom kojeg je proces rada jednako bitan koliko i finalna materijalizacija ove saradnje.

Foto: Promo/Kulturni centar Beograda

Milica Mrvić je fotografkinja i art direktorka. Najviše radi i uživa u domenu režirane fotografije, osmišljavanju i art direkciji različitih fotografskih narativa, sa sve češćim izletima u kratke stop motion animirane forme. Kao autorka je imala nekoliko samostalnih izložbi i izlagala na brojnim grupnim izložbama širom Evrope.

Bonus video: Povratak Vlade i Bajke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar