Foto:Promo/Sopot film festival

U Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak 4. aprila u u 19 časova biće predstavljena izložba Pozorišnog muzeja Vojvodine „Lica Mire Banjac“, posvećena velikoj umetnici, u okviru 71. festivala profesionalnih pozorista Vojvodine.

Fotografije na izložbi “Lica Mire Banjac”, koja je priređena povodom 60-godišnjice njene karijere i od 2011. gostuje po Srbiji i regionu, predstavljaju mnogobrojne filmske i pozorišne uloge slavne glumice, piše „Danas“.

Autor izložbe Zoran Maksimović, savetnik u Pozorišnom muzeju Vojvodine, navodi je da mu je bila čast da radi izložbu o “višedecenijskoj, plodnoj, nestvarnoj, neobičnoj, ogromnoj karijeri” Mire Banjac.

„Mira Banjac je ličnost snažna po umetničkom i stvaralačkom u sebi, mnogostruko talentovana, umetnik je svestrane imaginacije, koji sa lakoćom održava ravnotežu između polova komičnog i tragičnog u liku. To upravo i pokazuje neponovljivost njene glumačke ličnosti“, zabeležio je autor u katalogu izložbe.

On podseća da je glumica jednako dobra i u dramskim i u kominkim ulogama, u pozorištu, na radiju, filmu i televiziji, pored glume, bavila se i režijom, bila je pedagog, kulturni poslenik, narodni poslanik.

Istovremeno, Mira Banjac je jedna od najuspešnijih učesnika najstarijeg pozorišnog festivala, Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine na čijem otvaranju će u Zrenjaninu, 4. aprila učestvovati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar