Izložba Svilene gaće, u Zadužbini Ilije M. Kolarca,, Foto: Likovna galerija Kolarčeve zadužbine

Izložba “Svilene gaće” Aleksandre Jovanić biće otvorena u utorak u 19 časova u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine, saopštili su organizatori.

“Nošenje šortsa (karakterističo za muškarce) napravljenog od satena (konvencionalno ženski materijal), postavljanjem etikete spolja i napred, umesto unutra i pozadi što upućuje na nošenje naopako i izvrnuto, postaje okidač za osvetljavanje kontradiktornih impulsa u modernom društvu na temu pola, svlačenja, nagosti, kao i fizičkih i psiholoških kapaciteta”, kaže se u najavi izložbe.

Aleksandra Jovanić je doktorka digitalne umetnosti i diplomirana programerka. U svakodnevnom istraživanju i umetničkoj praksi kombinuje razne medije – sa fokusom na interaktivnu umetnost, umetničke igre i generativnu umetnost. U zvanju docenta trenutno predaje na sva tri nivoa studija, na osnovnim na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na master studijama Fakulteta primenjenih umetnosti i umetničkim doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Kao dizajnerka i programerka angažovana je na značajnim veb projektima, najčeće u oblasti kulture i umetnosti. Pored dizajna za veb, bavi se i grafičkim dizajnom, dizajnom plakata za filmove, pozorišne predstave i koncerte, i pokretnom grafkom za filmove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar