Nemanja Đorđević, autor izložbe posvećene Marku Laneganu, LANEGANOV PUT KA SUTRAŠNJICI
Mark Lanegan Foto: Nemanja Đorđević/Kontakt 2022

Kontakt konferencija će ove godine, jednim delom, biti posvećena i velikom umetniku Marku Laneganu, a u saradnji s fotografom Nemanjom Đorđevićem i Balkanrock muzičkim portalom.

Izložba fotografija ,,Laneganov put ka sutrašnjici“ biće postavljena u Anti Shop Elektropioniru uoči #Kontakt2022 konferencije. Otvaranje je 23. marta u 16h, a izložba traje do 30. marta.

Nemanja Đorđević je rok fotograf, videograf i dugogodišnji urednik muzičkog web portala Balkanrock. Inicijator je koncertnog serijala Balkanrock Sessions koji je nastao kao odgovor na potrebe publike u doba pandemije za kvalitetnim muzičkim sadržajem, praćenim intervjuima sa muzičarima. Više puta je nagrađivan za dostignuća u oblasti fotografije.

Nemanja Đorđević, autor izložbe Foto: Branislav Milošević/Kontakt 2022

Priredio je više od 30 samostalnih izložbi u zemlji i regionu i učestvovao na mnogim grupnim izložbama fotografija. Od samostalnih aktivnosti izdvajaju se izložbe „Beating drum is a heart” (2020); „Iskrenost” nastala u saradnji sa sa američkim sastavom Wovenhand (2017); „Nebeska tema“ posvećena Vladi Divljanu (2016); „Senke Zvuka“ (2015); „Raskorak” koja sa bendom Block Out obilazi Srbiju (2012). Od grupnih aktivnosti sledi učestvovanje na tradicionalnim izložbama „Rock momenti” (sa Anamarijom Vartabedijan i Stanislavom Milojkovićem 2020; 2018; 2015). Izlagao je u okviru Festivala srpskog podzemlja u Beogradu, EXIT festivala u Novom Sadu, Arsenal festa u Kragujevcu, Demofesta u Banjaluci, Dum Dum festa u Leskovcu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)