Foto: Promo/Galerija Matice srpske

U petak, 4. februara u 19 časova biće održano vođenje kroz izložbu "Novosađani biraju". Publiku će kroz izložbu voditi dr sc. Dragana Zgonjanin Bosić, forenzičarka, Andrija Nikitović, berber i ugostitelj, Aleksandar Dujin, pijanista i kompozitor i Andrija Gerić, bivši odbojkaš i sportski psiholog zajedno sa dr Tijanom Palkovljević Bugarski, upravnicom GMS i Milicom Milošević, koordinatorkom projekta.

U okviru pratećeg programa izložbe „Novosađani biraju“ učesnici projekta će još jednom „obuti kustoske cipele“ i voditi publiku kroz postavku aktuelne izložbe. Saznajte zašto su se odlučili za odabrana umetnička dela, kako su doživeli proces biranja i kako naši sugrađani vide umetnost i kulturu u Novom Sadu, ali i u Galeriji Matice srpske.

Realizacijom ove izložbe i odabirom ovakvog modela predstavljanja kolekcije, želimo da pokažemo da je muzej mesto za sve, a da prostor Galerije i njena kolekcija, viđeni očima građana, mogu biti jedna od mogućih slika nacionalne likovne umetnosti novijeg doba, kaže se u saopštenju.

Bonus video: Mia Bjelogrlić – politikološkinja i producentkinja

Komentari

Svi komentari (0)