Izložba “New body” Anastasije Pavić u Domu omladine

Kultura 20. jul. 202120:32
Podeli:
Anastasija Pavić, Izložba ”NEW BODY”, Galerija Doma omladine Beograda. Foto: Promo/DOB

Umetnica najmlađe generacije Anastasija Pavić predstaviće se od danas do 6. avgusta u Galeriji Doma omladine Beograda svojom prvom samostalnom izložbom “NEW BODY” koja na prvom mestu problematizuje autonomnost ženskog tela.

Anastasija svoje telo sagledava i kao socijalni, psihički, fizički, seksualni te diskursivni konstrukt, ali i kao mesto otpora, objašnjava se u najavi izložbe.

Umetnica propituje matrice represije u odnosu na telo i ambicije da se biološka datost preinači kao način oslobađanja od neumitnih zakona prirode, iznova postavljajući pitanje koliko je radikalna promena izraz slobodne volje a koliko prinude.

Ona sa svakim svojim radom napušta okvire prirodne datosti, manipuliše, formira, reformira, deformira i transformira, odabirajući za sebe novo telo odnosno novi identitet.

Anastasija Pavić (1998) studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na odseku za Nove medije u klasi profesora Zorana Todorovića.

Izlagala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.U svojoj umetničkoj praksi obrađuje savremena društvena pitanja poput post-sajber feminizma, konzumerizma, međuljudskih odnosa i uticaja interneta na društvo.

Svoj umetnički izraz pronalazi u medijumu performansa, fotografije, kolaža i crteža.

Komentari

Vaš komentar