Foto:Promo

Izložba "Volim crtane filmove" Davora Gopca, poznatog hrvatskog rokera otvorena je u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu, a grupa Psihomodo Pop dolazi u petak, 4. novembra na svečano zatvaranje izložbe kada je planirano i veliko umetničko finale celog kulturnog hepeninga u predstavljanju Gopčeve umetničke raznovrsnosti.

U petak u 18 časova je u Arhivu Vojvodine zakazano druženje sa umetnikom, a Psihomodo Pop nastupa od 22 sata na Novosadskim danima piva u Master centru.

Davor Gobac, poznati pevač, frontmen benda Psihomodo Pop, sada živi u Zaprešiću i veliki je ljubitelj i poznavalac pank muzike. Pored višedecenijske muzičke karijere, bavi se i svojom drugom velikom ljubavlju, slikanjem, što publika u Novom Sadu ima prilike da vidi u Arhivu Vojvodine gde je postavljena izložba njegovih radova “Volim crtane filmove”.

Gobac je u Hrvatskoj i regionu održao tridesetak izložbi koje su bile veoma posećene. Prvu veliku samostalnu izložbu imao je 1998. godine u Klovićevim dvorima u Zagrebu, a posetilo ju je više od 3.000 ljudi. Po njegovim rečima, originale ne prodaje, poklanja ih dobrim prijateljima jer misli da nikada ne bi dobio cenu koja bi odgovarala njegovom osećaju i privrženosti tim radovima.

U Arhivu Vojvodine, Gopčevoj prvoj samostalnoj izložbi u Novom Sadu, izložen je 21 akril na platnu kao i radovi u kombinovanoj tehnici inspirisani umetnikovom maštom, koja se delom temelji na urbanoj pop-kulturi, posebno stripu. Gledajući Gopčev rad prepoznajemo naivnost i zaigranost, veselje likova smeštenih u prostoru autorovog sveta prepoznatljive simbolike.

Bonus video: Izložba Andreja Josifovskog 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar