Nikita Mihalkov
Nikita Mihalkov Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Slavni ruski reditelj Nikita Mihalkov biće gost jubilarnog 50. Međunarodnog filmskog festivala Fest, koji će biti održan od 25. februara do 6. marta, najavio je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl gostujući na K1 televiziji.

Kako je Karl pojasnio pojavila se vest da Mihalkov ne dolazi u Beograd, koja je kako je naglasio u u potpunosti netačna.

„Mihalkov dolazi u Beograd na Fest. Jedina je dilema da li će doći na otvaranje ili zatvaranje festivala. U kontaktu smo sa sa našim ruskim partnerima oko organizacije dolaska ruskog reditelja u Beograd i sve je u redu“ kazao je Karl.

Kako kaže, organizatori Festa su pregovorima sa tri poznata imena iz Hoklivuda oko eventualnog dolaska na jubilarno izdanje festivala.

„Videćemo da li će neko iz Holivuda biti gost Beograda. Sva tri imena sa kojima u ovom momentu pregovaramo su dobro poznata našoj publici. Imaćemo goste iz Evrope i regiona“ kazao je Karl i dodao da publiku na Festu očekuje oko 400 stotine projekcija.

„Publika će imati prilike da pogleda premijerno više od 80 filmova svetske produkcije, u različitim programskim selekcijama, a ponudiće i najnovije domaće filmove u koprodukciji sa mnogim inostranim partnerima i fondovima“ kazao je Karl.

Prestižna nagrada „Beogradski pobednik“ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljena izuzetnim ličnostima iz sveta filma – proslavljenom reditelju Emiru Kusturici i glumcu Predragu Mikiju Manojloviću.

Festival će otvoriti projekcija domaćeg filma „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića

Bonus video: Andrija Kuzmanović o ulozi u filnu Zlatni dečko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar