Isidora Minić Foto:Nova S

Gost emisije "Među nama" bila je glumica Isidora Minić koja je govorila o predstavi "Da bog da te majka rodila" koja je po tekstu Vedrane Rudan, a u režiji Tatjane Mandić Rigonat, počela svoj pozorišni život u Ateljeu 212 nakon jednog dužeg odlaganja zbog koronavirusa.

Govoreći o premijeri te predstave, Minićeva je rekla da se ona odvijala u trećini sale, ali da su publici dozvolili da gleda i generalne probe jer je prošlo šest meseci i da su sada rešili da naredna dva meseca igraju premijeru za premijerom.

„Posle ćemo da vidimo šta će da bude, da li ćemo da igramo ili ćemo ponovo ‘pod ključ'“, naglasila je ona.

Na pitanje da li je kada je videla tekst Vedrane Rudan, a u pitanju je jedna intimna priča, to povezala sa autorkom, Minićeva je rekla da je njen lik malo specifičan, i dodala da je Rudan bila na prvoj čitajućoj probi.

„To je njena lična priča i njen odnos prema majci, ali su zahvaćene i teme koje su društveno zanimljive“, objasnila je glumica.

Ona, kako je dodala, igra lik glavne medicinske sestre u staračkom domu i to je lično doživela kao „nekog predstavnika današnjeg vremena koji sa osmehom na licu gazi preko mrtvih i sve je ružičasto samo dajte pare“.

Minićeva je za oktobar najavila još dve premijere, pored predstave „Ruska smrt“ u kojoj takođe igra.

„Nadamo se da će ljudi shvatiti da mi nismo najrizičnije mesto na planeti i da će predstave imati svoj život“, istakla je glumica.

O čemu je još govorila Isidora Minić pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare