The Inventor Foto:Screenshot/Youtub/IGN Movie Trailers

"The Inventor", novi projekat Džima Kapobjanka, autora jednog od najuspešnijih animiranih filmova "Mućkalica" (Ratatouille), posvećen je životu i delu legendarnog slikara i pronalazača Leonarda da Vinčija.

Reč je o animaciji u takozvanoj tehnici „kadar po kadar“ ili „stop motion“ u kojoj glas glavnom junaku pozajmljuje Stiven Fraj.

Animirani film prikazuje ne samo genijalne Da Vinčijeve izume, nego i intiman portret umetnika, kog su proganjali lični demoni, a zvanični sinopsis glasi:

– Nezasito radoznao i tvrdoglav pronalazač/umetnik Leonardo da Vinči napušta Italiju, kako bi na francuskom dvoru slobodno eksperimentisao, osmišljavao leteće mašine i proučavao ljudsko telo. U avanturi ga prati odvažna princeza Margarita (Dejzi Ridli), dok Leonardo pokušava da dođe do odgovora na ultimativno pitanje: ‘Koji je smisao života'“.

The Inventor Foto:Screenshot/Youtub/IGN Movie Trailers

Iz trejlera koji je nedavno objavljen, vidimo da se „The Inventor“ bavi poznim životom Da Vinčija, prikazanog bez kose i sa dugom bradom, piše „Euronews„. Takođe, saznajemo da njegove izume vlasti Italije doživljavaju kao pretnju konzervativnim vrednostima i okreću mu leđa. Ovo je prvi put da se Džim Kapobjanko nađe u rediteljskoj stolici, koju deli sa Pjerom Likom Granjonom, a potpisuje i scenario.

Pored Stivena Fraja, u filmu su i Dejzi Ridli, Marion Kotijar, Met Beri i drugi poznati glumci. „The Inventor“ bi trebalo da se nađe u bioskopima 25. avgusta.

Bonus video: Veče Stivena Kinga i premijera filma „Babaroga“ 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar